OM BARBATE

google earth väder i barbate

Barbate är en trevlig liten fiske-stad på Costa de la Luz i det allra sydligaste av södra Spanien.

För spanjorerna själva är Barbate är ett populärt semestermål, särskilt under högsäsongen [juli & augusti]. Men då förhållandevis få nordeuropeiska turister hittar hit blir Barbate en klart mer genuint spansk upplevelse än de vanliga chartermålen. Staden har omkring 20 000 invånare.

Barbate, Costa de la Luz, Andalusien, Södra Spanien
Flamenco på en bar i Barbate

Nöjeslivet varierar beroende på säsong. I östra delen av stan, i utkanten av den gamla stadsdelen, finns nöjeskvarteret med barer och några diskotek.

Där kan man plötsligt springa på ett flamencoband i någon av barerna eller se en mer eller mindre lokal rockgrupp framträda i den lilla parken som utgör centrum i Barbates nattliv. En annan kväll hade deltagarna i en salsakurs en uppvisning entusiastiskt anförda av sin ledare.

Men det är framförallt för stränderna och den vänliga atmosfären man ska åka till Barbate. Staden är omgiven av kilometer-långa obebyggda sandstränder.

Vattnet är påfallande rent och stränderna är långgrunda och barnvänliga. Vi är på Atlantsidan om Gibraltar vilket innebär att det fläktar skönt från havet. Några av stränderna i närheten [särskilt vid Tarifa och Canos de Meca] är populära tillhåll för draksurfare.

Läs vad Aftonbladet skriver om stranden i Barbate >
Varje torsdag är det marknadsdag i Barbate. Klicka för fler bilder >

Varje torsdagförmiddag är det marknad på en stor öppen plats mellan stranden och centrum. Det är mest kläder som säljs men även bijouterier och annat småplock som kryddor, oliver och olika nötter mm.

I övrigt finns all service man behöver inom bekvämt gångavstånd, alltifrån bankomat till internetcaféer, livsmedelsaffärer, resturanger och barer. Barbate har två stormarknader. Lidl ligger vid infarten om man kommer från Vejer och Supersol hittar man vid utfarten mot Caños de Meca.

Det stora hamnområdet vid Barbates västra utkant är en av Barbates viktiga punkter. Dygnet runt kan man se fiskebåtar komma och gå. Fisket är stadens huvudnäring.

Varje förmiddag auktioneras en del av fångsten ut i en stor hall nere i hamnen.

Se mer

Hamnområdet i Barbate
Ginsten växer manshög i Pinar de la Breña

Bortanför hamnen gränsar Barbate mot nationalparken Pinar de la Breña med sin pinjeskog som sträcker sig utmed stranden och upp över berget ända till Caños de Meca.

Här finns fina promenadstigar och som halvdagsutflykt kan man ta en promenad upp "Torre del Tajo" ett vakttorn från 1600-talet där klipporna stupar 100 meter rakt ner i havet.   Se mer


Barbate Beach på Google Earth

Barbate Beach på Google EarthBarbate har 300 soldagar om året och dagstemperaturer som inte ens under värsta högsommaren brukar gå över 32 º och på vintern sällan sjunker under 15 º.

Aftonbladet om stranden i Barbate

Turistinformation Barbate:
www.turismobarbate.es/eng/

Tel: +34 956 92 90 56
 turismo@barbate.es

Barbate Taxi : +34 956 431 084

Omfattande tursitinfo om evanemang & aktiviteter i Barbate med omgivningar [engelska]

Turistinfo. Barbate 2 [engelska]

Turistinfo. Barbate 3 [engelska]

Historiskt om Barbate [engelska]

Närmaste golfbana i närheten av Vejer de la Frontera, ca 7 km från Barbate.

VÄDER

GENOMSNITTLIG TEMPERATUR :

Jan
16º
Feb
16º
Mar
18º
Apr
19º
Maj
22º
Jun
25º
Jul
28º
Aug
28º
Sep
26º
Okt
23º
Nov
19º
Dec
16º


TEMPERATUR I VATTNET :

Jan
15 º
Feb
15º
Mar
15º
Apr
17º
Maj
18º
Jun
20º
Jul
21º
Aug
22º
Sep
20º
Okt
18º
Nov
17º
Dec
16º

Aktuell väderprognos för Barbate


till sajtens startsida :  www.barbatebeach.com

uppdaterad : 2017-03-11