UTFLYKTER  
   

Det finns mycket att se i omgivningarna runt Barbate. Enklast är det för den som har bil men det finns också gott om bussar åt olika håll och de går relativt ofta. Den som är lite mer äventyrlig kan lägga en dag eller två på en tur till Marocko som man når via snabbfärja från Tarifa någon dryg timmes bussresa från Barbate.

Artikel om Costa de la Luz : se Spanienkusten.com
För turistinfo : se länkar

Några platser som är speciellt väl värda besök :


LOS CAÑOS DE MECA (12 km)
Fortsätter man förbi Barbates hamn och vidare västerut upp genom pinjeskogen, kommer man till Los Caños de Meca, ett litet samhälle med bara 200 bofasta. Det som definitivt gör Caños värt att besöka är stränderna.

Åker man till vänster när man kommer ner till Caños hittar man Costa de la Luz allra vackraste stränder. Stämningen är avslappnad och fortfarande starkt präglad av de hippies som först hittade hit.  se mer

Se fler bilder från Caños de Mecka

ZAHARA DE LOS ATUNES (9 km)
Passerar man floden och följer stranden österut så kommer man så småningom till Zahara de los Atunes. Samhället består egentligen av två delar; den närmaste, ursprungliga med sin låga bebyggelse är trevligast. Längre bort är det mer utbyggt med stora och ganska lyxiga turistanläggningar.

Vidare österut kommer man till Atlanterra, en bukt med lyxvillor och ytterligare en paradisstrand. 
se mer

Se fler bilder från Atlantera, öster om Zahara de los Atunes

VEJER (7 km)
Vejer klänger som ett stort snöfält på sin bergstopp när man åker vägen norrut från Barbate. Högst upp finns en gammal ringmur från 1500-talet och en kyrka.

Vejer är litet och har mycket atmosfär. Halvägs ner från berget ligger Barca de Vejer, där man kommer upp på stora vägen mellan Cadiz och Algeciras och Malaga. I Barca de Vejer finns också bodegan Gallardo där man kan man köpa sherry efter fri provsmakning.
se mer

Se fler bilder från Vejer

CADIZ (ca 60 km)
Cadiz, strategiskt placerad vid inloppet till medelhavet, är en av Europas allra äldsta städer. Cadiz ligger mycket vackert ute på en lång smal landtunga, nästan helt omgiven av vatten. Allra längst ut på spetsen ligger den gamla stadsdelen med sina smala gränder och långa strandpromenad. Cadiz är fullt av gamla befästningar, minnesmärken och mäktiga byggnadsverk från olika epoker.

Se fler bilder från Cadiz

För att komma till den gamla stadskärnan åker man utmed hela den flera kilometer långa huvudgatan in genom den stora stadsporten. Sen kan man flanera omkring och bara titta i timmar. Under turistsäsongen är gatorna fyllda av uteserveringar.

Cadiz är regionens centralort och här finns det största utbudet av kultur. Från Cadiz avgår också färjor till Casablanca och Kanarieöarna. se mer

Se fler bilder från Cadiz

CONIL (ca 20 km)
En fin liten stad ca två mil väster om Barbate. Här finns lite mer av den vanliga turistkommersen, samlat innanför ringmuren i den gamla stadsdelen med souveniraffärer och mängder av barer och resturanger.


TARIFA (ca 40 km)
Även om det är i mindre skala präglas Tarifas gamla stadsdel, liksom Cadiz, av historiska monument. Det är från Tarifas hamnterminal man tar sig till Marocko och det vimlar av mindre researrangörer som erbjuder olika paket för turer dit. Snabbfärjan över till Tanger tar inte mer än 35 minuter. se mer

Info om TarifaSnabbfärjor till Marocko

Se fler bilder från Tarifa

CASTILLO DE CASTELLAR (ca 85 km)

Detta är en av de mest särpräglade platserna i området. Det är en bevarad gammal borg-stad högst uppe på en bergstopp, ett par mil in från Gibraltar.

Idag befolkas Castillo de Castellar av de konstnärer och bohemiska utlänningar som tog över när den ursprungliga befolkningen flyttade ut för ett trettiotal år sedan. se mer

Se fler bilder från Castillo de Castellar

GIBRALTAR (ca 95 km)
En verklig höjdpunkt i ordets mest bokstavliga bemärkelse. Gibraltarklippan reser sig nästan rakt upp ur havet till 426 meters höjd. Den som inte har höjdfobi rekommenders att ta linbanan upp till toppen där utsikten är helt magnifik. Det går också att ta sig upp med bil eller till fots. Uppe på toppen vimlar det av Gibraltars berömda apor som är helt ogenerade. När man tröttnat på utsikten kan man gå in den fantastiska droppstensgrotta som finns däruppe eller besöka olika minnesmärken.  se mer
Varning för böter
Se fler bilder från Gibraltar
Se Panoramabild från Gibraltar
till sajtens startsida :  www.barbatebeach.com

uppdaterad : 2016-04-12